Jordgubbsgazpacho med mynta, melon och kardemummakaka

Du behöver

  • 1 l jordgubbar
  • 1 melon tex Galia eller Cantaloup
  • 2 msk florsocker
  • 0,5 dl vatten
  • 1 msk hackad färsk mynta
  • Kardemummakaka
  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 100 g smör
  • 1,5 dl mjölk
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk kardemummakärnor, stötta i mortel
  • smör och ströbröd till formen

Gör så här

  1. För jordgubbarna:
  2. Snoppa jordgubbarn, skala och kärna ur melonen skär den i cm stora bitar. Lägg jordgubbarna och hälften av melonbitarna i en mixer med florsocker, vatten och mynta. Mixa till en soppa. Trä på resten av melonbitarna på fyra spett och sätt gärna på några blad mynta och färska jordgubbar.
  3. Servera med en bit kardemummakaka!
  4. Till kakan:
  5. Smörj och bra en sockerkaksform som rymmer ca 2 l.
  6. Vispa ägg och socker poröst. Smält smöret och häll i mjölken i smöret, rör ner mjölken och smöret i äggsmeten. Sikta övriga torra ingredienser och vänd ner och blanda till en jämn smet. Häll upp smeten i formen. Baka av kakan i 175 grader i ca 40 minuter. Låt kakan stå kvar några minuter i formen, stjälp sedan upp den på ett galler eller ett fat och låt den svalna. Skär upp kakan i bitar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept