Jordgubb och kokos glasstårta

10

Du behöver

  • Kokosbotten
  • 1 ägg
  • 0,5 dl socker
  • 2 dl kokosflingor
  • 20 g smält smör
  • smör och ströbröd till formen
  • Fyllning
  • 3 äggulor+2 äggvitor
  • 1 dl florsocker
  • 3 dl grädde
  • 1 dl matyoghurt
  • 1 dl kokosmjölk
  • 1,5 dl jordgubbspuré (mixade jordgubbar)
  • 1 lime, finrivet skal och saft av ½ lime
  • 2 msk riven kokos att strö över

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader. Vispa ihop ägg och socker, rör i kokos och smält smör. Smörj och bröa en springform ca 22 cm i diameter, häll i kokossmeten och jämna till ytan. Grädda i ca 15 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna.
  2. Fyllningen
  3. Vispa upp äggulor och florsocker till ett fluffigt skum. Vispa upp grädden för sig och äggvitan för sig. Vänd i matyoghurt, kokosmjölk och jordgubbspuré i äggulesmeten. Tillsätt lime, vänd i grädde och äggvita. Häll upp smeten på kokosbotten i formen, strö över riven kokos och sätt in i frysen i minst fem timmar. Ta fram tårtan ca 15 minuter innan servering
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept