Dukkah bröd

Du behöver

  • Dukkah kryddblandning
  • 120 g kokos, rostad i en torr stekpanna
  • 60 g hasselnötter, skalade rostade i en torr stekpanna
  • 10 g hel kummin, mal i mortel
  • 600 g sesamfrön, lätt rostade i en torr stekpanna
  • 3 g salt
  • 10 g korianderfrö, mal i mortel
  • Dukkah bröd
  • 1 l vatten
  • 100 g jäst
  • 10,5 dl sirap
  • 30 g smör, smält
  • 30 g salt (ca 8 tsk)
  • 300 g rågsikt
  • 250 g Dukkah kryddblandning
  • 1,5 kg vetemjöl, något mer till utbak

Gör så här

  1. Dukkah kryddblandning:
  2. Blanda alla ingredienserna.
  3. Dukkah bröd:
  4. Blanda degen i samma ordning som ingredienserna.
  5. Lägg upp degen på mjölat bakbord och låt degen jäsa under en bakduk ca 30 minuter.
  6. Dela upp degen i 400 g:s bitar och baka ut bitarna till limpor med spetsiga kanter och lägg dem på plåtar. Låt limporna jäsa under duk ytterligare 30 minuter.
  7. Ingångs värme på 250 grader (ånga 30 sek) och sänk genast till 225 grader och baka av i ca 25 minuter
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept