Citroncouscous

Du behöver

  • 3 dl couscous
  • 3 dl grönsaksbuljong

smaksättare:

  • 0,5 citron det finrivna skalet och saften av 1 citron
  • 1 msk honung
  • 2 msk olivolja
  • salt, peppar
  • 0,5 dl hackad persilja
  • 4 sparris, vita och gröna
  • 50 g sockerärtor
  • 4 vårlökar
  • 1 paprika
  • 1 knippe rädisor
  • 1 knippe färsk spenat

Gör så här

  1. Koka upp grönsaksbuljongen. Drag kastrullen från plattan och häll i couscousgrynen och rör om. Sätt på locket i ett par minuter. Tag av locket och luckra upp couscousen med en gaffel. Låt kallna och tillsätt kryddor och smaksättare.
  2. Skär sparrisen och sockerärtorna i bitar och blanchera dem hastigt var för sig (Koka i lät saltat vatten och kyl av hastigt i iskallt vatten). Strimla vårlöken och paprikan och blanda allt med couscousen och garnera med rädisor och färsk spenat.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept