Blåbärssmulpaj med marshmallows

Blåbärssmulpaj med marshmallows
Foto: Nisse Pettersson
Elisabeth johansson 2
Elisabeth johansson 2

Blåbärssmulpaj med marshmallows

Av: Elisabeth Johansson

Från: Smulpajer

10 ingredienser

En härlig smulpaj med amerikansk touch: blåbär med marshmallows. Receptet ger 12 bitar blåbärspaj.

Ingredienser

Smulpaj

  • 150 g smör, kallt
  • 1 dl strösocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1 tsk vaniljsocker

Fyllning

  • 5 dl blåbär
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk potatismjöl
  • 50 g mörk choklad, hackad
  • 2 dl små marsmallows, att strö över

Gör så här

  1. Smulpaj: Värm ugnen till 200 grader.
  2. Skär smöret i tärningar och blanda hastigt ihop med övriga ingredienser till en smulig massa.
  3. Lägg hälften av smulorna i en pajform som mäter cirka 28 cm i diameter och platta till dem lite.
  4. Grädda i 6-7 minuter. Ta ut pajen och gör iordning fyllningen.
  5. Fyllning: Lägg blåbären i en bunke, strö över socker och potatismjöl och vänd runt. Födela blandningen över botten.
  6. Vänd ner den hackade chokladen i resten av smulorna och strö dem över blåbären, grädda i 20-25 minuter.
  7. Ta ut pajen och strö över marshmallows, sätt in pajen i ugnen igen i 1-2 minuter eller tills marsmallowsen fått lite färg.
  8. Servera med glass eller vaniljsås.