Hallon och blåbärstårta med frosting

Du behöver

Bottnar

  • 225 g smör
  • 4 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 st ägg
  • 6,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1+1 msk maizena
  • 200 g blåbär
  • 1,5 dl gräddfil
  • 1 dl mjölk

Fyllning

  • 200-250 g hallon
  • 1,5-2 dl vispgrädde

Till frosting

  • 300 g philladelphiaost
  • 1,75 dl florsocker, rumsvarm
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 2-3 msk riven kokos
  • Lite rivet citronskal

Till garnering

  • Hallon
  • Blåbär
  • Blåbärsris

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj och bröa 3 springform 20 cm i diameter eller grädda i olika omgångar.
  3. Vispa smör, socker och vaniljsocker poröst.
  4. Vispa i ett ägg i taget.
  5. Sikta de torra ingredienserna i en skål.
  6. Rör ihop gräddfil och mjölk i en separat skål.
  7. Vänd blåbären i 1 msk maizena och blanda ner i smeten.
  8. Häll upp smeten i formarna och grädda i ca 25-30 minuter.
  9. Ta ut kakorna och vänd upp dem på fat. Låt de kallna helt.
  10. Vispa ihop färskosten med florsocker och vaniljsocker (det är viktigt att färskosten är rumsvarm annars blir det lätt klumpar i frostingen som är svåra att vispa ut).
  11. Vispa upp grädden och vänd ner den och citronskal i färskosten.
  12. Ställ in frostingen i kylen ett tag innan den breds ut på tårtan. Snyggast blir det om man spritsar på frostingen i ett tunt lager och sedan brer ut den med en degskarpa.
  13. Strö kokos över tårtan och garnera med bär.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept