Chokladkräm med nötter och torkad frukt

Chokladkräm med nötter och torkad frukt
Foto: Stefan Wettainen
Från Choklad

De här små desserterna kan man toppa med valfria torkade frukter, bär och nötter. Det salta hos de rostade nötterna ger en extra dimension! Recept från boken Choklad

13 september 2012
Visa mer
4 st

Du behöver

  • 100 g ljus choklad (mjölkchoklad)
  • 50 g mörk choklad (64%)
  • 1,5 dl gräddfil
  • 2 msk hasselnötter
  • 1 krm olja
  • 2 krm salt
  • 0,5 tsk strösocker
  • 2 st torkade fikon
  • 2 msk torkade tranbär
  • 40 g nougat

Gör så här

  1. Hacka all choklad och smält den i mikron eller i ett vattenbad.
  2. Blanda i gräddfilen.
  3. Fyll små portionsglas och ställ in i kylen.
  4. Rosta nötterna i torr stekpanna.
  5. Häll över olja, salt och socker.
  6. Låt sockret karamelliseras.
  7. Lägg nötterna att svalna på ett bakplåtspapper.
  8. Hacka nötter, torkad frukt och nougat och strö det över krämen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept