Souvas i tunnbröd med tryffelmarinerad frukt

Du behöver

  • souvas (rökt renkött)
  • Marinad:
  • 1 grapefrukt, alt citron, skal och saft
  • 1 msk vit tryffelolja
  • 1 msk socker
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk vitpeppar
  • gräslök, hackad
  • tunnbröd, mjukt
  • smör, eller färskost
  • sockerärtsskott, eller plocksallad
  • frukt, t ex päron, melon eller mango

Gör så här

  1. Blanda ingedienserna till marinaden i en skål.
  2. Tärna frukten och lägg den i marinaden.
  3. Skiva souvas tunt och strimla den.
  4. Bred färskost på tunnbrödet och lägg på salladen.
  5. Rör ihop souvasen med frukten det sista du gör, och lägg allt på tunnbrödet och rulla ihop!
  6. Passar fint i ryggsäcken i backen eller som snittar till förrätt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept