Bistrobulle med pumpakärnor

4

Du behöver

  • 2,5 + 1 1/2 dl vatten
  • 1 dl rågkross
  • 7,5 dl vetemjöl
  • 50 g jäst
  • 2 tsk rosmarin
  • 1 msk salt
  • 1 dl pumpakärnor
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk honung (rågade)
  • lite havregryn + pumpakärnor till utbak

Gör så här

  1. Koka upp 2 1/2 dl vatten och lägg i rågkross och honung. Ta kastrullen från plattan och låt stå i några minuter.
  2. Blanda allt det torra + oljan i degblandaren.
  3. Slå det resterande vattnet på rågkrossen och blanda det i mjölet till en smidig deg. Tillsätt mer mjöl om det behövs så att degen släpper kanterna.
  4. Låt jäsa i bunken i 30 minuter.
  5. Häll upp på lätt mjölat bakbord med havregryn och pumpakärnor, och forma ett runt bröd.
  6. Jäs under bakduk i 30 minuter.
  7. Grädda i 35 minuter på 170 grader, i nedre delen av ugnen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept