Astas “himmalagade” hallonparfait

4 timmar
4
Hallonparfait
Foto: tv4

Astas parfait är gjord på hallon och smälter i munnen.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryck
7784 Saracco Moscato d’Asti
Ett sött, blommigt druvtypiskt vin, med bubblor som framhäver fräschören i vinet. Moscato är druvvalet framför alla andra mot desserter med frukter och bär då de tropiska och blommiga aromerna i vinet gifter sig utmärkt med dessa desserter. I och med att desserten är kall är det bra att endera välja ett mousserande vin då kylan i desserten gör att smaklökarna domnar något, men bubblorna i ett mousserande vin lyfter upp smaken och sprider runt den i hela munnen.

20 november 2013
Visa mer
4 timmar
4

Du behöver

Astas “himmalagade” hallonparfait

  • 225 g hallon
  • 1 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 2 äggulor
  • 0,5 dl socker
  • 3 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Tina bären.
  2. Blanda 1 dl socker och vatten i en kastrull. Låt koka ihop i ca 5min. Låt kallna.
  3. Vispa äggulor och ½ dl socker poröst. Vispa grädden.
  4. Spara några bär till garneringen. Blanda bären, sockerlagen och äggsmeten. Vänd försiktigt ner grädden.
  5. Häll smeten i en form. Låt stå i frysen minst 3h. Låt parfaiten stå framme minst 15 min innan servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept