Falso conejo

Falso conejo
Foto: Jens Nordström

Falso conejo

Av: Elena Quiroga

Från: Nyhetsmorgon

16 ingredienser

Boliviansk Falso conejo. Panerat oxkött i tunna skivor med ärtor och tomater.

Lägg skivorna i en plastpåse så skvätter inte ströbrödet när köttet bankas!

Ingredienser

portioner
  • 0,75 kg oxkött
  • 250 g ärtor
  • 2 dl ströbröd
  • 3 gula lökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 5 dl vatten
  • 0,5 förp krossade tomater [ca 200 g]
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk chilipulver
  • 0,5 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk oregano
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • olja, till stekning

Serveras med

  • potatis
  • ris
  • löksallad

Gör så här

  1. Finhacka löken och fräs i olja.
  2. Tillsätt paprikapulver, chilipulver, svartpeppar, spiskummin, oregano och fint hackad vitlök.
  3. Fräs i fem minuter.
  4. Tillsätt ärtor, krossad tomater och 5 dl vatten.
  5. Koka tills ärtorna blivit mjuka.
  6. Skiva oxköttet i tunna skivor.
  7. Strö över ströbröd och banka dem lövtunna.
  8. Stek det panerade köttet i olja och lägg över dem i grytan.
  9. Låt koka på svag värme i 5-10 minuter.
  10. Servera till potatis, ris och löksallad.