Electras chokladdröm

20 m
4
Electras chokladdröm
Foto: TV4

Chokladfondant med vispad grädde och hallon.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

28 april 2016
Visa mer
20 m
4

Du behöver

  • 100 g mörk choklad (minst 70%)
  • 90 g smör
  • 120 g strösocker (1,5 dl)
  • 3 ägg
  • 40 g vetemjöl (0,75 dl)
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl hallon (färska eller frysta)
  • florsocker, att sikta över

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa upp grädden tills den precis inte längre är rinnande. Ställ in i kylen.
  2. Smält choklad och smör tillsammans i en kastrull på svag värme. Låt svalna något.
  3. Vispa ägg och socker tillsammans, häll där efter ner chokladsmeten och rör om. Vänd till sist ner vetemjölet och blanda noga.
  4. Smöra 4 stålringar och ställ på en plåt med bakplåtspapper. Fyll ringarna till 3/4, ställ in dem mitt i ugnen och grädda i ca 10-12 min. De ska vara kladdiga näst intill rinniga i mitten.
  5. Ta en kniv och skär runt stålringen, ta en stekspade (tunn) och för in under ringen och för över bakverket till en tallrik. plocka bort stålringen, klicka upp grädden och garnera med hallonen. Till sist så siktar du över lite florsocker. Ät och njut!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept