Italiensk frittata

Italiensk frittata
Foto: Holger Edström
Eja Nilsson
Eja Nilsson

Italiensk frittata

Av: Eja Nilsson

Från: Sill, ägg och nubbe

10 ingredienser

Den kloka italienska husmoderns påhitt – ett underbart sätt att använda överbliven kokt spaghetti på!

Ingredienser

portioner
  • 5 dl kokt spaghetti
  • 6 ägg
  • 4 msk parmesanost, riven
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 tsk citron, skal, finrivet
  • 2 dl ost, grovriven, typ cheddarost
  • färsk rosmarin, hackad
  • olivolja, till stekning

Gör så här

  1. Vispa ihop äggen i en skål med 3–4 msk vatten, ost och resten av ingredienserna. Vänd ner den kokta spaghettin i äggblandningen.
  2. Hetta upp olivolja i en stekpanna, häll i omelettsmeten, stek ett par minuter tills den stelnar lite, lossa i kanterna och vicka pannan så att smeten rinner ner mot botten.
  3. När den börjar bli fast vänds den med hjälp av en tallrik och steks guldgul också på andra sidan. Låt svalna lite grann, skär upp den i tårtbitar och servera med sallad och bröd.