Brantevikssill

Brantevikssill
Foto: Holger Edström

Brantevik är ett litet trevligt fiskeläge på Österlenkusten söder om Simrishamn. Receptet har gamla anor och är ett av den skånska Sillakademins paradnummer.

Receptet räcker till 1 burk.

11 april 2011
Visa mer
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 1 kg färska sillfiléer (strömming)

Lag

  • 1 dl ättika, 12%
  • 6 dl vatten
  • 0,5 dl salt

Dessutom

  • 4 dl socker
  • 2 st hackade gula lökar
  • 2 st hackade röda lökar
  • 3 msk citronpeppar
  • 3 msk krossad kryddpeppar
  • 2 msk krossad vitpeppar
  • 2 st smulade lagerblad
  • 1 st stor knippa hackad dill

Gör så här

  1. Dra skinnet av sillfiléerna så att varje filé delas i två. Blanda ihop ingredienserna till lagen, rör om väl och lägg ner sillfiléerna i den. Låt stå på sval plats 1 dygn. Ta upp filéerna och låt dem rinna av.
  2. Blanda hackad lök, kryddor och dill. Vänd till sist snabbt i sockret och rör om.
  3. Varva sill och krydd- och sockerblandningen i en hög glasburk och avsluta med ett lager av sockerblandningen. Observera att det inte ska tillsättas någon vätska; sillen vattnar sig allt eftersom och det bildas en lag.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Köksknivar från kända varumärken

Köksknivar från kända varumärken Se fler

Fler goda recept