Fryst silltårta

Fryst silltårta
Foto: Holger Edström

Kontrasten mellan varmt rostat rågbröd, den iskalla matjesgrädden och kanske en liten klar snaps är utsökt.

Receptet räcker till 1 tårta.

7 april 2009
Visa mer

Du behöver

  • 400 g matjessill
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 dl hackad gräslök
  • 4 msk hackad dill
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • Garnering
  • hackad gräslök
  • finhackad rödlök

Gör så här

  1. Hacka matjessillen i små bitar. Vispa grädden till fast skum.
  2. Blanda grädde med gräslök, dill och hackad matjes och krydda med peppar. Häll upp i en vacker form och frys.
  3. Doppa hastigt formen i hett vatten, stjälp upp och garnera med hackad gräslök. Servera med bitar av grovt rågbröd, gärna rostade.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept