Halländska laxplättar med grönkål

Halländska laxplättar med grönkål
Foto: Holger Edström
4

Du behöver

  • 1 sats pannkakssmet

Laxdip

  • 3 dl gräddfil
  • 1 msk svensk senap
  • 1 tsk färskriven pepparrot
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak
  • 1 dl hackad, kokt och urkramad grönkål (finns också fryst)
  • 200 g tunna skivor kallrökt lax

Gör så här

  1. Grädda ganska stora plättar.
  2. Blanda gräddfil med senap och pepparrot och smaka av med salt och peppar.
  3. Blanda med grönkål och finhackad lax.
  4. Fördela laxröran på hälften av plättarna och lägg resten ovanpå.
  5. Garnera med en ”ros” hopsnodd av en tunn laxskiva.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept