Halländska laxplättar med grönkål

Halländska laxplättar med grönkål
Foto: Holger Edström
Eja Nilsson
Eja Nilsson

Halländska laxplättar med grönkål

8 ingredienser

Halland är känt för tre goda råvaror: lax, pepparrot och grönkål. Det här blir en perfekt förrätt med halländskt tema.

Här hittar du Ejas

Grundrecept på pannkakor

.

Ingredienser

portioner
  • 1 sats pannkakssmet

Laxdip

  • 3 dl gräddfil
  • 1 msk svensk senap
  • 1 tsk färsk pepparrot, riven
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)
  • 1 dl grönkål, kokt och urkramad, hackad (finns också fryst)
  • 200 g tunna skivor kallrökt lax

Gör så här

  1. Grädda ganska stora plättar.
  2. Blanda gräddfil med senap och pepparrot och smaka av med salt och peppar.
  3. Blanda med grönkål och finhackad lax.
  4. Fördela laxröran på hälften av plättarna och lägg resten ovanpå.
  5. Garnera med en ”ros” hopsnodd av en tunn laxskiva.