Plättar med lemon curd och marängtopp

Plättar med lemon curd och marängtopp
Foto: Holger Edström
Eja Nilsson
Eja Nilsson

Plättar med lemon curd och marängtopp

6 ingredienser

Syrlig lemon curd med söt marängtopp, underbart!

Här hittar du Ejas

grundrecept för pannkakor och plättar

.

Ingredienser

portioner
  • 1 sats pannkakssmet
  • 0,5 förp lemon curd
  • 2-3 msk mascarpone (italiensk färskost)
  • 2 äggvitor
  • 0,5 krm ättiksprit 12 %
  • 4-5 msk strösocker

Gör så här

  1. Grädda plättar av smeten.
  2. Blanda lemon curd och mascarpone till en citronkräm.
  3. Bred plättarna med ett tunt lager citronkräm och lägg ihop dem till små bakelser; ca 5 plättar till varje. Lägg ingenting på ovansidan.
  4. Sätt ugnen på 250–275 grader.
  5. Vispa äggvitorna till skum med ättiksspriten.
  6. Rör i 1 msk socker.
  7. Klicka skummet på plättbakelserna och strö över resten av strösockret.
  8. Sätt in dem strax över mitten i ugnen och grädda tills marängen är ljusgul, ca 2–3 minuter. Håll ett öga på dem under tiden!