Romdamsugare

Romdamsugare
Foto: TV4
Magnus Johansson
Magnus Johansson

Romdamsugare

Av: Tony Olsson, Magnus Johansson

Från: Malou efter tio

7 ingredienser

En klassiker med riktig romtryffel.

I samma program gjordes även

Sara Bernard

Chokladmacroner

Choklad Napoleon

Ingredienser

Dammsugare

  • 2 förp grön marsipan
  • 200 g mörk choklad

Romtryffel (ganache)

  • 1 dl grädde
  • 1 msk honung
  • 200 g mörk choklad 60 %
  • 2 msk osaltat smör
  • 3-4 msk mörk rom

Gör så här

Tryffel

  1. Hacka chokladen till tryffeln.
  2. Koka upp grädde och honung.
  3. Häll den varma grädden över den hackade chokladen.
  4. Mixa med en visp eller ännu bättre en stavmixer.
  5. Tillsätt sedan smöret och sist alkoholen.
  6. Låt stelna i kyl.

Dammsugare

  1. Under tiden kavlar du ut marsipanen rektangulär.
  2. Fyll tryffeln i en sprits påse.
  3. Spritsa stänger på marsipanen.
  4. Efter varje stång, rulla marsipanen runt och skär av.
  5. Låt kallna i kyl.
  6. Skär sedan upp i 3 centimeter långa bitar.
  7. Smält 2/3 delar av resterande choklad.
  8. Rör sedan i den sista tredjedelen som ni finhackat, när chokladen är ca 30 grader.
  9. Doppa ändarna.
  10. Låt stelna.