Toscansk grönsaksdipp

Från Efter tio

Här kan det var apå sin plats att plocka fram den riktigt goda olivoljan och favoritflingsaltet. När vi ska dippa hemma åker flaskan med Villa Magra fram. Mycket till matlagning är det inte - men garanterat ett lyckat recept på en fin och lat sommarförrätt. /Stefano

1 oktober 2010
Visa mer

Du behöver

  • 2 st morötter, stora
  • 1 st fänkålsstånd
  • 8 st selleristjälkar
  • 2 dl olivolja
  • Flingsalt, efter smak
  • Svartpeppar, efter smak

Gör så här

  1. Skala och skär morötterna i långa stavar.
  2. Skölj och skär fänkålen i stavar
  3. Skölj selleristjälkarna, behåll dem hela och med blad.
  4. Lägg grönsakerna i isvatten var för sig i 10 minuter.
  5. Låt rinna av väl.
  6. Blanda olja med flingsalt och svartpeppar i en skål.
  7. Servera grönsakerna med röran.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept