Mini-Baba

Mini-Baba
Foto: TV4
Från Efter tio

Baba är ett franskt bakverk som på klassiskt vis är sockerkaka indränkt i rom. Här är en mindre och barnvänligare variant.

I detta recept används en silplatmatta med formar.

Sådan kan du få tag på här.


1 februari 2013
Visa mer

Du behöver

Mini-Baba sockerkaka

  • 2 st ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl mjöl
  • 1 st vaniljstång
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk
  • 50 g smält smör

Sockerlag

  • 100 g socker
  • 100 g vatten
  • 2 st citroner (endast juice och cest)
  • 1 st vaniljstång
  • Fläderessens

Gör så här

  1. Mini-Baba
    Vispa ägg och socker poröst.
  2. Sikta ihop torra ingredienser.
  3. Tillsätt först mjölken, sedan smöret och till sist de torra ingredienserna. Fyll en spritspåse med blandningen.
  4. Spritsa ut i sprayad silpatmatta.
  5. Baka på 175˚C i ca 5 min. Frys.
  6. Koka upp samtliga ingredienser till sockerlagen och dra kastrullen åt sidan.
  7. Ploppa ur sockerkakan ur silpatmattan och blötlägg försiktigt i sockerlagen. Gör en i taget och behåll den på skeden, det går fortare än du tror.
  8. Dekorera med frukt eller bär.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept