Mini-Baba

Mini-Baba
Foto: TV4
Stefano_Catenacci_recept
Stefano_Catenacci_recept

Mini-Baba

12 ingredienser

Baba är ett franskt bakverk som på klassiskt vis är sockerkaka indränkt i rom. Här är en mindre och barnvänligare variant.

I detta recept används en silplatmatta med formar.

Sådan kan du få tag på här.

Ingredienser

Mini-Baba sockerkaka

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 vaniljstång
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk
  • 50 g smör, smält

Sockerlag

  • 100 g strösocker
  • 100 g vatten
  • 2 citron (endast juice och cest)
  • 1 vaniljstång
  • fläderessens

Gör så här

Mini-Baba

  1. Vispa ägg och socker poröst.
  2. Sikta ihop torra ingredienser.
  3. Tillsätt först mjölken, sedan smöret och till sist de torra ingredienserna. Fyll en spritspåse med blandningen.
  4. Spritsa ut i sprayad silpatmatta.
  5. Baka på 175˚C i ca 5 min. Frys.
  6. Koka upp samtliga ingredienser till sockerlagen och dra kastrullen åt sidan.
  7. Ploppa ur sockerkakan ur silpatmattan och blötlägg försiktigt i sockerlagen. Gör en i taget och behåll den på skeden, det går fortare än du tror.
  8. Dekorera med frukt eller bär.