Lättstekt tonfisk med örter och sardelldressing

Lättstekt tonfisk med örter
Foto: TV4
Från Efter tio

Lyxig tonfisk med örter och delikat sardelldressing.

1 februari 2013
Visa mer

Du behöver

Lättstekt tonfisk med örter och sardelldressing

  • 300 g tonfiskfilé
  • 25 g mynta
  • 25 g dill
  • 15 g körvel
  • Salt och peppar
  • Fleur de sel (fint havssalt)

Sardelldressing

  • 6 st sardeller (varav två skurna i små tärningar)
  • 2 cl balsamico
  • 2 cl rödvinsvinäger
  • 2 cl hallonvinäger
  • 2 cl soja
  • dl jungfruolja
  • 1 st löskokt ägg

Gör så här

  1. Lättstekt tonfisk med örter och sardelldressing
    Lägg örterna på en plåt och sedan i ugn för att torka i 70 grader cirka 4 timmar. Mixa sedan örterna i en mixer.
  2. Salta, peppra tonfiskfilén. Stek den snabbt runt om, rulla den sedan i örterna, ställ sedan kallt.
  3. Sardelldressing
    Mixa de 3 vinägersorterna i en köksmixer, tillsätt sojan, sedan jungfruoljan lite åt gången sedan 4 sardeller och till sist ägget. Mixa i c:a 1 minut och ställ kallt.
  4. Skiva tonfisken i 5mm tunna skivor lägg på en sked. Ringla över lite sardelldressing och servera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept