Kola-Eclair

Kola-Eclair
Foto: TV4

Du behöver

Kola-Eclair

  • 175 g mjöl
  • 33 g socker
  • 240 g vatten
  • 120 g smör
  • 2,5 g salt
  • 250 g ägg

Fyllning

  • Kondenserad mjölk
  • Havssalt

Glace

  • 100 g socker
  • 20 ml glukos
  • 150 ml grädde
  • 250 g mjölkchoklad
  • 6 st gelatinblad

Gör så här

  1. Kola-Eclair
    Väg upp allt utom ägg i en kastrull och red upp tillsammans tills det blir en enhetlig smet som släpper från kanterna på kastrullen.
  2. Stjälp ur smeten i en matberedare och låt den gå på lägsta hastighet med en vinge i 1 min.
  3. Börja sedan mata i äggen försiktigt tills smeten går ihop.
  4. Spritsa 4 cm raka streck med en stjärntyll på en silpatmatta. Frys.
  5. Ta ut direkt från frys och baka i 4-6 minuter på 180˚C.
  6. Fyllning
    Kondenserad mjölk kokad i 3h, Dulce de Leche, lätt uppsmakad med havssalt. Dela eclairen försiktigt längs ena sidan och fyll försiktigt på med fyllning med en spritspåse.
  7. Glace
    Blötlägg gelatinet i kallt vatten i 10 min.
  8. Koka upp grädde med glukos och socker.
  9. Tillsätt gelatinet och därefter chokladen.
  10. Håll eclairen över glacen och med en tesked fixera glacen på ovansidan.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept