Äggcurry

20 min
4
20 min
4

Du behöver

  • 8 kokta ägg, skär ytliga snitt i äggen längs sidorna
  • 6 msk olja
  • 1 hel vitlök
  • 5 cm färsk ingefära
  • 0,5 tsk gurkmeja
  • 0,25 tsk rött chilipulver
  • 1 msk mald koriander
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 2 tomater, finhackade
  • 1 tsk garam masala
  • 1 msk korianderblad, grovt hackade

Gör så här

  1. Riv fint och blanda eller mixa ingefära och vitlök.
  2. Hetta olja i tjockbottnad gryta, stek löken gyllengul. Lägg i vitlöks- och ingefärspastan, puttra i några minuter.
  3. Lägg i gurkmeja och chilipulver, stek och lägg sedan i tomaterna. Koka tills oljan kommer upp till ytan.
  4. Lägg i garam masala och ca 3 dl vatten. Lägg i de kokta äggen och koka ett par minuter på låg värme. Strö på färsk koriander och servera med indiskt bröd eller ris.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept