Äggcurry

20 min
4
20 min
4

Du behöver

  • 8 kokta ägg, skär ytliga snitt i äggen längs sidorna
  • 6 msk olja
  • 1 hel vitlök
  • 5 cm färsk ingefära
  • 0,5 tsk gurkmeja
  • 0,25 tsk rött chilipulver
  • 1 msk mald koriander
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 2 tomater, finhackade
  • 1 tsk garam masala
  • 1 msk korianderblad, grovt hackade

Gör så här

  1. Riv fint och blanda eller mixa ingefära och vitlök.
  2. Hetta olja i tjockbottnad gryta, stek löken gyllengul. Lägg i vitlöks- och ingefärspastan, puttra i några minuter.
  3. Lägg i gurkmeja och chilipulver, stek och lägg sedan i tomaterna. Koka tills oljan kommer upp till ytan.
  4. Lägg i garam masala och ca 3 dl vatten. Lägg i de kokta äggen och koka ett par minuter på låg värme. Strö på färsk koriander och servera med indiskt bröd eller ris.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Rika Hammarström

Visa alla recept från Rika Hammarström