Seedy crunch

Från Efter tio

Ett bröd bakat på bara frön, helt utan sädeslag eller mjöl. Det finns liknande att köpa i vissa mataffärer men prova att göra en superfoodvariant hemma. Det är jättelätt!

Superfoodboost! Det går förstås bra att byta ut nässelpulver mot spirulina eller vetegräspulver.
Variation! Istället för mandel och nässelpulver, så riv ca 3 cm ingefära samt 3 msk gojibär och blanda ner i smeten innan du brer ut den.

Se fler recept från

Efter tio


27 oktober 2011
Visa mer

Du behöver

  • 1 dl linfrö
  • 0,5 dl chiafrö
  • 2,5 dl vatten
  • 2 msk tamari
  • 0,5 dl pumpafrö
  • 0,5 dl mandel, flagad
  • 4 msk nässelpulver

Gör så här

  1. Skölj linfröna i en sil och lägg sedan i blöt i vattnet tillsammans med chiafrön.
  2. Låt stå i ca 2 timmar. Det ska vara en trögflytande massa.
  3. Sätt ugnen på 45 grader. Rör i tamari och pumpafrön, smaksätt sedan med mandelspån och nässelpulver.
  4. Bred ut ett ca ½ cm tjockt lager på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Ställ i nedre delen av ugnen i ca 4 timmar, ta ut och vänd brödet med två stekspadar i en snabb manöver.
  6. Ställ tillbaka i ugnen i ytterligare 3 timmar.
  7. Stäng av ugnen och låt plåten stå kvar i någon timme eller tills du vill ta ut den.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept