Popcornbollar

Från Efter tio
Jul

Roligt och ovanligt godis för alla popcornälskare! Karamelliserade popcorn med mörk choklad.

4 december 2014
Visa mer

Du behöver

  • 1 pkt micropopcorn
  • 75 g smör
  • 2 dl socker
  • 50 g mörk choklad

Gör så här

  1. Poppa popcornen enligt anvisningen på paketet. Lägg över popcornen i en bunke.
  2. Lägg smöret och sockret i en kastrull och låt det puttra på medelhög värme under omrörning. Passa så att det inte bränns. Ta från värmen när det blivit en brun, kolaaktig smet, det tar ca 5 minuter.
  3. Häll genast smeten över popcornen i bunken och blanda om ordentligt. Forma snabbt bollar med händerna innan smeten svalnat. Lägg bollarna på bakplåtspapper och låt dem svalna och bli hårda.
  4. Smält chokladen över vattenbad. Ringla chokladen över bollarna och låt chokladen stelna. Förvara bollarna i rumstemperatur i en burk med lock.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept