Från Efter tio

Naimas mjukkakor

1h 50 min
1h 50 min

Du behöver

  • 50 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 2 msk sirap
  • 14 dl rågsikt
  • vetemjöl eller rågsikt till utbakningen

Gör så här

  1. Smält smöret och blanda i mjölken. Värm till 37 grader.
  2. Häll ner smörblandningen i en bakmaskin och smula ner jästen. Rör runt tills jästen är upplöst och tillsätt sedan salt och sirap.
  3. Sätt igång matberedaren och tillsätt lite av mjölet i taget, tills degen är smidig. Ibland behöver man inte tillsätta allt vetemjöl, så var uppmärksam!
  4. Låt degen vila under bakduk i 45 minuter, vänd sedan ut den på ett bakbord och dela den i fem delar.
  5. Kavla ut varje del till en rund kaka, 15-20 centimeter i diameter.
  6. Lägg kakorna på bakplåtar täckta med bakplåtspapper, lägg bakdukar över och lämna för jäsning i ungefär 30 minuter. Värm under tiden ugnen till 250-275 grader.
  7. Nagga kakorna efter jäsningen och grädda dem högt upp i ugnen i 3-4 minuter var. Låt dem kallna under bakduk.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Baktillbehör från kända varumärken

Baktillbehör från kända varumärken Se fler

Fler goda recept