Mma Ramotswes fruktkaka

Mma Ramotswes fruktkaka
Foto: Mats Ögren Wanger
Från Efter tio

Fruktkaka, sa Mma Ramotswe hastigt. Det är Mr J.L.B. Matekonis stora svaghet. Han har ingen självbehärskning ifråga om kaka. Det är mycket lätt att manipulera honom när han har en tallrik med fruktkaka i handen. Mma Makutsi skrattade. Det vet Mma Potokwane, inte sant? sa hon. Jag har sett henne få Mr J.L.B. Matekoni att göra både det ena och det andra åt henne för en bit av hennes fruktkaka.

14 oktober 2010
Visa mer

Du behöver

  • 3 dl torkad frukt
  • 1,2 dl mandel, hackad
  • 3 dl smör
  • 2 dl socker
  • 4 st ägg
  • 3,3 dl mjöl
  • 1,2 dl majsmjöl
  • 15 ml bakpulver
  • 1 st citron, rivet skal
  • florsocker

Gör så här

  1. Smörj en bakform.
  2. Förvärm ugnen till 180 grader.
  3. Blanda smör och socker i mixer.
  4. Tillsätt äggen ett i taget och mixa grundligt mellan varje ägg.
  5. Fortsätt mixa till en jämn smet.
  6. Strö mjöl, majsmjöl och bakpulver över blandningen.
  7. Tillsätt frukt, mandel och rivet citronskal.
  8. Häll över blandningen i bakformen och jämna till toppen.
  9. Grädda i 1 timme och 15 minuter.
  10. Ta loss kakan från formen och låt den svalna.
  11. Strö florsocker över kakan innan servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept