Millesgårdens scones

Millesgårdens scones
Foto: Millesgårdens lanthandel
Från Efter tio

Millesgårdens scones serveras med ost och en god marmelad.

Det går bra att återvärma scones i mikrovågsugn eller rosta vid servering.

Fler recept från Millesgårdens lanthandel

Varm äppeltoddy


Karamellsås


1 februari 2011
Visa mer

Du behöver

  • 2,3 l vetemjöl
  • 3 dl socker
  • 4,5 msk bakpulver
  • 2,5 tsk salt
  • 450 g smör, osaltat, tärnat och rumstempererat
  • 5 st ägg
  • Gräddmjölk så att totala volymen blir 7.5 dl ihop med äggen
  • ägg till pensling

Serveras med

  • ost
  • marmelad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Blanda vetemjöl, socker, bakpulver och salt.
  3. Tillsätt smöret.
  4. Blanda ihop äggen med gräddmjölk så att totala volymen blir 7.5 dl.
  5. Häll ned äggsmeten i mjölblandningen.
  6. Blanda tills degen precis håller ihop. Blanda inte för mycket.
  7. Rulla grunddegen i bollar om 85-90 gram och lägg i silipatformar (muffinsformar).
  8. Pensla degen med ägg.
  9. Grädda ca 20 minuter. Bakverken ska inte vara helt genomgräddade i mitten.
  10. Servera varma med ost och marmelad.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept