Beandillas med paprika, majs och chipotle

Beandillas med paprika, majs och chipotle
Foto: TV4
Från Efter tio

För att få en riktig krämig veganquesadilla använder jag mig här av mixade bönor istället för mjölkfri ost. Löjligt enkelt och löjligt gott.

Chipotlepasta finns i texmex-hyllan.

1 oktober 2014
Visa mer
4

Du behöver

Gör så här

  1. Häll av spadet från de vita bönorna och skölj dem i kallt vatten.
  2. Häll ner bönorna i en bunke. Rör ner olivolja, chipotlepasta och rivna vitlöksklyftor. Mosa allt med hjälp av en gaffel tills du har fått en hyfsat slät puré. Du kan även mixa allt i en matberedare om det känns lättare.
  3. Häll av spadet från de svarta bönorna och skölj dem.
  4. Finhacka rödlöken och paprikan.
  5. Vänd ner svarta bönor, rödlök, paprika och majs i bönröran. Krydda med salt och peppar.
  6. Lägg ut fyra tortillabröd och fördela bönröran över dem i ett jämt lager. Lägg resterande tortillabröd över och pressa lätt.
  7. Hetta upp lite rapsolja i en stekpanna och stek beandillasen gyllenbruna på båda sidorna.
  8. Enklaste sättet att vända på dem är att lägga en tallrik över stekpannan och sedan vända över beandillasen på tallriken. Då är det bara att låta den glida ner i stekpannan igen så att även andra sidan blir stekt.
  9. Skär beandillasen i trekanter och servera med tärnad avokado och färsk lime.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept