Lingonsill

20 min
20 min

Du behöver

  • 2 dl majonäs
  • 1 dl sillag (se recept nedan)
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 dl rårörda lingon
  • 1 krm cayennpeppar
  • 3 msk finhackad rosmarin
  • salt och vitpeppar
  • 1 paket sillfiléer

Sillag

  • 0,5 dl ättiksprit (12%)
  • 1,5 dl vatten
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 st lagerblad
  • 5 hela nejlikor
  • 0,5 msk stött kryddpeppar

Gör så här

  1. Börja med sillagen: Blanda alla ingredienserna till lagen i en kastrull, ge den ett uppkok så sockret smälter och låt den sedan kallna.
  2. Lägg sillfiléerna i sillagen under minst två dygn.
  3. Ta upp sillfiléerna och torka av dem ordentligt. Skär dem sedan i lagom stora bitar.
  4. Blanda ihop lingonsåsen och lägg sillarna i den. Garnera gärna med färska lingon.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept