Ekologisk hallontryffel

Ekologisk hallontryffel
Foto: TV4

Ekologisk hallontryffel

Av: Martin Isaksson

Från: Malou efter tio

7 ingredienser

Konditorn Martin Isaksson visade i Efter tio hur du gör dina egna chokladpraliner till Alla hjärtans dag. Här är en ekologisk variant av hallontryffel.

Ingredienser

Tryffel med hallon

  • 150 g hallonpuré
  • 35 g glykos
  • 270 g mjölkchoklad
  • 40 g kakaosmör
  • 30 g osaltat smör, kallt
  • bit mörk choklad
  • frystorkade hallon

Gör så här

  1. Värm hallonpuré och glykos.
  2. Smält chokladen och kakaosmöret.
  3. Tärna smöret.
  4. Blanda i purén i chokladen lite i taget. Låt helst stelna över natten.
  5. Skopa upp med tesked för att forma små bollar.
  6. Rulla i smält mörk choklad och rulla sedan i frystorkade hackade hallon.