Ekologisk hallontryffel

Ekologisk hallontryffel
Foto: TV4
Från Efter tio

Konditorn Martin Isaksson visade i Efter tio hur du gör dina egna chokladpraliner till Alla hjärtans dag. Här är en ekologisk variant av hallontryffel.

14 februari 2013
Visa mer

Du behöver

Tryffel med hallon

  • 150 g hallonpuré
  • 35 g glykos
  • 270 g mjölkchoklad
  • 40 g kakaosmör
  • 30 g kallt, osaltat smör
  • bitar mörk choklad
  • hallon, frystorkade

Gör så här

  1. Värm hallonpuré och glykos.
  2. Smält chokladen och kakaosmöret.
  3. Tärna smöret.
  4. Blanda i purén i chokladen lite i taget. Låt helst stelna över natten.
  5. Skopa upp med tesked för att forma små bollar.
  6. Rulla i smält mörk choklad och rulla sedan i frystorkade hackade hallon.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept