Madeleinekakor

60 min
36
Madeleinekakor
Foto: TV4
Från Efter tio

Matkreatören Lisa Eisenman Frisk visar hur du gör en riktigt fin helgbrunch till den du tycker om.

När kakorna har svalnat kan de förvaras i en tättslutande burk i två dagar eller i frysen i tre månader.

15 februari 2013
Visa mer
60 min
36

Du behöver

  • 100 g smör, smält och avsvalnat
  • 2 st ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk farinsocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 msk honung
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225 grader.
  2. Smörj och bröa en plåt för minimdeleinekakor.
  3. Vispa smör, ägg, strösocker och farinsocker ljust och pösigt.
  4. Tillsätt vetemjöl, honung och salt och blanda till en jämn smet. Låt stå kallt i 30 minuter.
  5. Fördela smeten i formarna så att de fylls till tre fjärdedelar.
  6. Grädda mitt i ugnen i cirka 5 minuter.
  7. Låt svalna något och lägg sedan kakorna på en plåt för att kallna helt.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept