Kristinas frökex

Från Efter tio

Kristina Andersson är näringsfysiolog, föreläsare och författare och lagar hälsosamma saker i framför allt Efter tio. Här är hennes frökex.

15 april 2011
Visa mer

Du behöver

  • 2 dl linfrön
  • 1 dl pumpafrön
  • 1 dl sesamfrön svarta/vita
  • 9,5 dl solrosfrön
  • Salt, efter smak
  • soltorkade tomater, hackade
  • vatten

Gör så här

  1. Lägg allt i en skål.
  2. Täck med vatten och låt helst stå några timmar, allra minst 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 125 grader.
  4. Bred ut på bakplåtspapper.
  5. Torka kakorna i ugnen i ca 2 timmar. Det går bra att stänga av ugnen efter ca 1-1.5 timma och låta kexen torka medan ugnen svalnar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept