Sveriges godaste kladdkaksmuffins

Från Efter tio

Ida Nordenadler vann kladdkakeracet på Chokladfestivalen 2011 med sitt egenkomponerade recept på kladdkakemuffins med mintchoklad.

Se fler recept från

Efter tio


8 november 2011
Visa mer
12

Du behöver

  • 2 st ägg
  • 3 dl socker
  • 3 msk kakao
  • 1 msk o'boypulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 1,5 dl mjöl
  • 100 g smält smör
  • 12 st rutor Marabou mintchoklad

Till dekoration

  • Riven mintchoklad
  • ätbara blommor
  • vaniljglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda ihop allting utom smöret och mintchokladen i en bunke.
  3. Smält smöret och häll i.
  4. Rör om till en slät smet.
  5. Smöra och bröa med kokos en muffinsplåt med 12 formar.
  6. Häll i smeten med hjälp av två skedar.
  7. Bryt mintchokladen så du får tolv rutor och tryck sedan ner i formarna.
  8. Ställ in dem i ugnen i 12 minuter. Ta ut dem och låt dem svalna.
  9. Riv ca 30 gram mintchoklad, häll chokladsås på tallriken och skopa sedan en kula glass till varje muffins.
  10. Sätt en muffins på varje tallrik och lägg på glassen och den rivna chokladen.
  11. Dekorera med ätbara blommor om du vill. Sedan är de klara att äta!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept