Pepparkaka raw food style

Från Efter tio

De här pepparkakorna ska torka, gärna i torkugn, i 24-30 timmar.

Receptet ger ca 30 hjärtan.

3 december 2010
Visa mer

Du behöver

  • 5 dl mandel
  • 2,5 msk mandelolja eller rapsolja
  • 1 nypa salt, ca 0.5 krm
  • 5 tsk kanel
  • 5 krm ingefära
  • 25 st nejlikor, stötta med mortel eller ca 5 tsk malda
  • 5 msk honung
  • 10 st dadlar

Gör så här

  1. Kör mandeln till ett fint mjöl i matberedaren.
  2. Tillsätt olja och dadlar, kör tills det blandat sig.
  3. Lägg i kryddorna och saltet, kör igen.
  4. Tillsätt kryddorna och kör tills allt blanda sig ordentligt med smeten.
  5. Tillsätt honung, börja med 1 msk och fortsätt att köra. Degen skall bli lagom ”kladdig” för att kunna tryckas ut på en skärbräda eller bakbord.
  6. Torka gärna i torkugn på 42 grader i 24-30 timmar, tills de har blivit hårda. Tiden varierar beroende på tjockleken på pepparkakorna. Använder du en vanlig ugn går det något snabbare.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept