Glutenfri gräddtårta LCHF

Glutenfri gräddtårta LCHF
Foto: Martin Cederblad
Från Efter tio

Gräddtårta med glutenfri tårtbotten på mandelmjöl med choklad. Toppa gräddtårtan med färska bär och hackade nötter.

Inspirationen till den här tårtan kommer från ett tårtrecept förfärdigat av Margareta Ferry.

13 april 2011
Visa mer

Du behöver

Glutenfri tårtbotten

  • 2 msk vatten
  • 70 g mörk choklad
  • 150 g mandelmjöl (3 påsar mandelspån à 50g)
  • 1-2 tks florsocker
  • 40 g smör, mjukt

Till garnering

  • 3 dl vispgrädde
  • Säsongens bär
  • hackade nötter

Gör så här

  1. Klä en pajform med löstagbar botten med smörpapper.
  2. Koka upp vattnet.
  3. Dra kastrullen från plattan och rör ner chokladen tills den smält.
  4. Kör mandelspån till mjöl i matberedare.
  5. Tillsätt socker och smör.
  6. Rör till sist ner den smälta chokladen.
  7. Fördela smeten i botten på pajformen.
  8. Låt stelna 1 timme i frysen.
  9. Toppa med grädde, bär och nötter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept