Glutenfri gräddtårta LCHF

Glutenfri gräddtårta LCHF
Foto: Martin Cederblad
Cathrine Schück
Cathrine Schück

Glutenfri gräddtårta LCHF

Av: Björn Ferry, Cathrine Schück

Från: Malou efter tio

8 ingredienser

Gräddtårta med glutenfri tårtbotten på mandelmjöl med choklad. Toppa gräddtårtan med färska bär och hackade nötter.

Inspirationen till den här tårtan kommer från ett tårtrecept förfärdigat av Margareta Ferry.

Ingredienser

Glutenfri tårtbotten

  • 2 msk vatten
  • 70 g mörk choklad
  • 150 g mandelmjöl [3 påsar mandelspån à 50g]
  • 1-2 tsk florsocker
  • 40 g smör, mjukt

Till garnering

  • 3 dl vispgrädde
  • säsongens bär
  • blandade nötter, hackade

Gör så här

  1. Klä en pajform med löstagbar botten med smörpapper.
  2. Koka upp vattnet.
  3. Dra kastrullen från plattan och rör ner chokladen tills den smält.
  4. Kör mandelspån till mjöl i matberedare.
  5. Tillsätt socker och smör.
  6. Rör till sist ner den smälta chokladen.
  7. Fördela smeten i botten på pajformen.
  8. Låt stelna 1 timme i frysen.
  9. Toppa med grädde, bär och nötter.