Annikas paleomüsli

Annikas paleomüsli
Foto: TV4

Annikas paleomüsli

Av: Annika Sjöö

Från: Malou efter tio

12 ingredienser

25 min

Supergod och nyttig müsli med hasselnötter och pumpafrön. Smaksätts med kokos, kardemumma och kanel.

”Förutom att servera med t ex mandelmjölk så är även denna müslin jättegod som topping på sorbet eller paleoglass” /Annika

Ingredienser

portioner plåt
  • 2 dl hasselnötter
  • 2 dl pumpakärnor
  • 1 dl sesamfrön
  • 0,5 dl chiafrön
  • 1 dl riven kokos
  • 1 dl kokoschips
  • 1 dl russin
  • 0,5 dl kokosolja
  • 1 msk malen kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 msk honung

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser förutom russinen i en skål.
  2. Smält kokosoljan och häll över tillsammans med honungen och rör om så att blandningen blir kletig. Strö ut müslin på en plåt och grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 min. Rör om då och då. Tillsätt russinen när müslin är klar.