Egyptiska nätter

Egyptiska nätter
Foto: Jenny Grimsgård
Från Efter tio

För länge sedan, under bar natthimmel långt ute i den Eyptiska öknen, njöt jag den är desserten. Nersjunken bland kuddar såg jag upp mot stjärnorna och undrade hur tusan jag skulle kunna få till just den här sötsaken på egen hand. Jag måste säga att jag lyckats bra. För den är förtrollande smarrig och väldigt enkelt, du måste prova, lova det! /Emma - Receptet finns med i Kärleksmums.

Läs mer om

Kärleksmums



Husmorsorna bjöd även på

Impabiskvierna


Varm Choklad Ezpeziale


1 december 2010
Visa mer

Du behöver

Pudding

  • 7 dl mjölk
  • 1 dl mannagryn

Sötaste sirapen

  • 2 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 2 msk rosenvatten
  • 0,5 st citron, saften
  • Ett par droppar röd karamellfärg (om du vill ha en rosa sirap, det vill jag)

Till servering

  • 1-2 dl vispgrädde
  • 2 nävar pistagenötter, grovt hackade

Gör så här

  1. Pudding
    Börja med puddingen! Koka upp mjölken och skjutsa ner mannagrynen.
  2. Låt koka i ca 8 minuter.
  3. Häll ner smeten i den typen av form du önskar, kanske en enda stor, eller flera små, det är lika fint både och.
  4. Låt stelna i kylskåpet i en halvtimma ungefär.
  5. Sirap
    Fixa sirapen så länge. Och den fixar du lätt. Låt allt koka ihop ca 5 minuter.
  6. Smaka av – klart!
  7. Vid servering
    Nu stjälper du upp puddingen på ett fat.
  8. Bre lite vispad grädde över.
  9. Strössla med nötterna och rippla sirap över det hela.
  10. Nu är det bara att äta!
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept