Biskvier att impa med

Biskvier att impa med
Foto: Jenny Grimsgård
Anette Rosvall och Emma Hamberg
Anette Rosvall och Emma Hamberg

Biskvier att impa med

10 ingredienser

De här små biskvierna är underbara, både att titta på och äta. Lite som Johnny Depp kan vi tänka oss. /Emma & Anette - Receptet finns med i Kärleksmums.

Läs mer om Kärleksmums

Husmorsorna bjöd även på

Egyptiska nätter

Varm Choklad Ezpeziale

Ingredienser

portioner stycken

Botten

  • 300 g mandelmassa, riven
  • 2 äggvitor
  • 2 msk majsstärkelse
  • 0,5 dl strösocker

Fyllning

  • 150 g smör
  • 3 äggulor
  • 1,5 dl strösocker
  • hushållsfärg (orange och röd)
  • Smaksätts med vanilj, citron eller någon annan god smak

glasyr

  • 200 g vit bakchoklad
  • hushållsfärg (orange och röd)

Gör så här

Botten

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa äggvita och socker till en marängsmet.
  3. Blanda ned den rivna mandelmassan och majzenamjölet.
  4. Klicka ut ca 20 klickar på en välsmort bakplåtspapper.
  5. Grädda dem mitt i ugnen i ca 10 minuter. Kakorna skall fortfarande vara mjuka med ska ha fått lite gyllene färg.
  6. Låt dem stå och svalna medan du fixar fyllningen.

Fyllning

  1. Vispa rumsvarmt smör med socker och äggulor tills du har en fluffig smet.
  2. Smaksätt smeten och dela den på två.
  3. Den ena färgar du orange och den andra delen rosa (eller vilka färger du vill, kanske ditt favorithockeylag eller nåt).
  4. Ställ den svalt ett tag.

Biskvier

  1. Nu skall du sätta ihop kakorna. Tag en tesked med fyllning och smeta på den så att fyllningen blir toppig och lite rund.
  2. När du har fyllt alla kakor ställer du dem riktigt kallt så att fyllningen stelnar (gärna i frysen).

Glasyr

  1. Medan du väntar på det så smälter du chokladen och färgsätter den med hushållsfärgen.
  2. Smält den vita chokladen och dela även den i två bunkar, gör den ena ljust rosa och den andra ljust orange (eller hockeyfärgerna om du behagar det).
  3. Doppa de kalla kakorna i chokladen och ställ dem kallt igen.
  4. När chokladen har stelnat är de färdiga att ätas. De är godast kalla, men gärna med en varm kopp kaffe.