Grillad entrecôte med potatissallad

Grillad entrecôte med potatissallad
Foto: TV4

Grillad entrecôte med potatissallad

Av: Efrem - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

20 ingredienser

Klassisk grillrätt med en orientalisk känsla. Entrecôten marineras i en orientalisk marinad innan den läggs på grillen.

Dryck: Fetzer Barrel Select Zinfandel

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 600 g entrecôte, tunt skivad

marinad

  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 1 dl japansk soja
  • 2 msk sesamolja
  • färsk ingefära, riven
  • 1 msk strösocker
  • 0,5 tsk svartpeppar

Potatissallad

  • 1 kg potatis
  • 1 knippe rädisa
  • 1 rödlök
  • 0,5 kruka persilja
  • 1 grön paprika, urkärnad och finhackad
  • 0,5 dl olivolja
  • gourmetsalt

Fylld spansk peppar

  • 4 spansk peppar, grön
  • 2 tomater
  • 0,5 rödlök
  • 4 basilikablad, färska
  • salt (några nypor)
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Koka potatisen. Låt den svalna.
  2. Blanda marinaden. Lägg köttet i marinaden minst en timme innan tillagning.

Potatissallad

  1. Dela potatisen i bitar.
  2. Skiva rädisorna.
  3. Finhacka lök och urkärnad grön paprika.
  4. Blanda samman allt med olivolja och salt i en stor skål.
  5. Låt via i kylskåpet en 1/2 timme.
  6. Blanda i hackad persilja strax innan serveringen.

Fylld spansk peppar

  1. Öppna den spanska pepparn med ett snitt och ta ut kärnorna.
  2. Hacka samman tomat, lök och blanda i salt och olivolja.
  3. Fyll den spanska pepparen med blandningen. Dekorera med ett basilikablad.
  4. Låt vila i kylskåpet en timme innan servering.