Grillad entrecôte med potatissallad

Grillad entrecôte med potatissallad
Foto: TV4

Klassisk grillrätt med en orientalisk känsla. Entrecôten marineras i en orientalisk marinad innan den läggs på grillen.

Dryck: Fetzer Barrel Select Zinfandel

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

30 november 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g entrecote, tunt skivad

Marinad

  • 2 st vitlöksklyftor, pressade
  • 1 dl soja, japansk
  • 2 msk sesamolja
  • riven ingefära, färsk
  • 1 msk strösocker
  • 0,5 tsk svartpeppar

Potatissallad

  • 1 kg potatis
  • 1 knippe rädisor
  • 1 st rödlök
  • 0,5 kruka persilja
  • 1 st grön paprika, urkärnad och finhackad
  • 0,5 dl olivolja
  • gourmetsalt

Fylld spansk peppar

  • 4 st spansk peppar, grön
  • 2 st tomater
  • 0,5 st rödlök
  • 4 st basilikablad, färska
  • några nypor salt
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Koka potatisen. Låt den svalna.
  2. Blanda marinaden. Lägg köttet i marinaden minst en timme innan tillagning.
  3. Potatissallad
    Dela potatisen i bitar.
  4. Skiva rädisorna.
  5. Finhacka lök och urkärnad grön paprika.
  6. Blanda samman allt med olivolja och salt i en stor skål.
  7. Låt via i kylskåpet en 1/2 timme.
  8. Blanda i hackad persilja strax innan serveringen.
  9. Fylld spansk peppar
    Öppna den spanska pepparn med ett snitt och ta ut kärnorna.
  10. Hacka samman tomat, lök och blanda i salt och olivolja.
  11. Fyll den spanska pepparen med blandningen. Dekorera med ett basilikablad.
  12. Låt vila i kylskåpet en timme innan servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept