Citron- och färskvitlöksstekta majskycklinglår

Från Nyhetsmorgon

Citron- och färskvitlöksstekta majskycklinglår med fänkål, gul morot, potatis, bananschalottenlök, samt syrlig vitvinssky. Hela rätten lagas i stekpanna direkt i ugnen!

Välj grönsaker efter säsong och smak.
Här har vi valt:
2 Gula morötter
2 Oranga morötter
1 fänkål
1 färskvitlök

18 maj 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 4-6 st majskyckling lår (beroende på storlek)
  • Grönsaker efter säsong och smak
  • 2 st bananschalottenlökar
  • 1 st citron
  • 10 st små färskpotatisar, ca
  • 1,5 dl vitt vin
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak

Gör så här

  1. Stek kycklinglåren knaprig tillsammans med den färska vitlöken och citronskivor.
  2. Stek med dina grönsaker och potatisen tills allt har fått fin färg.
  3. Salta och peppra och slå på vitt vin.
  4. Ställ in hela pannan i ugnen på 140 grader.
  5. Efter ca 25 minuter skär du ett litet snitt i kyckling för att kolla om den är färdig. Är saften som tränger ut klar så är din kyckling färdig, annars får du låta den gå en liten stund till.
  6. Ta ut hela anrättningen och smaka eventuellt av med lite mer salt, peppar och citronsaft.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept