Citronrimmad pilgrimsmussla

Från Nyhetsmorgon

Fräsch förrätt med pilgrimmusslor rimmade i citron. Toppas med mandel, äpple och en persiljecreme.

27 december 2013
Visa mer
1h
4

Du behöver

  • 4 pilgrimsmusslor

Rimlag

  • 1 l kallt vatten
  • 1 dl salt
  • 1 citron, pressad

Persiljecreme

  • 100 g persilja
  • 3 dl rapsolja
  • 2 äggulor
  • 1 tsk dijonsenap

Dekoration

  • 2 äpplen, gärna granny smith
  • grovhackad mandel

Gör så här

  1. Blanda ihop lagen
  2. Skiva musslorna i 0,5 cm tjocka skivor och rimma sedan musslorna i 40 min.
  3. Hetta upp oljan till 67°.
  4. Mixa persiljan och oljan riktigt fint. Men mixa inte för länge för då kan oljan bli brun. Häll oljan i en finmaskig sil. Pressa inte igenom oljan utan låt den bara rinna igenom. Häll upp oljan försiktigt i ett litersmått utan att få med det grumliga i botten.
  5. Vispa äggulorna tillsammans med senapen och lite salt.
  6. Tillsätt olja droppvis under konstant vispning.
  7. Skiva äpplena tunt på mandolin och stansa ut till cylindrar.
  8. Lägg upp allt på tallrikar och dekorera med mandeln.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept