Mjölk, brynt smör, körsbär

Från Nyhetsmorgon

Körsbärsglass med en curd på brynt smör, kakaosmulor, rostad pistage och en topp av mjölkskum.

27 december 2013
Visa mer
8

Du behöver

Körbärsglass

  • 1 kg färska körsbär
  • 200 g socker

Mjölkskum

  • 500 g mjölk
  • 50 g proespuma

Curd på brynt smör

  • 140 g äggula
  • 140 g brynt smör
  • 50 g citronjuice
  • 80 g socker

Kakaosmulor

  • 120 g mannagryn
  • 700 g mjölk
  • 150 g socker
  • 1 vanilstång
  • 10 g maltosec
  • 100 g kakao

Rostad pistage

  • 50 g pistage

Du behöver också

  • mixer
  • pacojet
  • termometer
  • silpatmatta

Gör så här

  1. Körsbärsglass
    Mixa bären och sockret tills sockret smält och sila sedan.
  2. Frys och kör i pacojet till en glass.
  3. Mjölkskum
    Mixa ihop mjölken och proespuman och fyll på i en sifon med två patroner.
  4. Curd på brynt smör
    Blanda alla ingredienser i en kastrull och vispa hela tiden tills curden börjar tjockna, när den har kommit upp i 82 grader.
  5. Kakaosmulor
    Koka upp mjölken med socker, vaniljstång och kakao. Häll mjölkblandningen över mannagrynen. Kör blandningen i ugnen på 100 grader i ca 20 minuter.
  6. Häll gröten i en matberedare och ha i maltosec. Mixa slät.
  7. Bred ut lite av smeten i ett tunt lager på en silpatmatta. Baka av på 100 grader i ca 10 min, tills de har torkat. Mixa.
  8. Rostad pistage
    Rosta pistagen i ugnen på 140 grader i 10 min. Finhacka vid servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept