Carapulka med choklad samt lammsadel

Du behöver

  • Soltorkad potatis 300 gr
  • Lamm 400gr
  • Choklad 50gr
  • Blad persilja 50gr
  • Hakad Röd lök 100 gr
  • Fin raps olja ½ dl
  • Vitlök 1st
  • Spiskummin 1/2 krm
  • Sol torkad chili peppar 1st
  • Nejlika 3st
  • Mörk öl 1 dl
  • Lätt rostade nötter 50gr
  • 2 dl vit vin
  • salt och svart peppar
  • Manioka 200gr
  • Kött fond koncentrat 1 liter

Gör så här

  1. Sautera lätt den torkade potatisen några sekunder tills den får lite brun färg sen blöt lägg den torkade potatisen i kalt vatten ½ timma.
  2. Ta och hacka vitlöken och börja steka bryn lök och sen tillsätt fin hackande torkade chilin.
  3. Tillsätt sen kött fond och koka sakta det tills den blir mjuk aldente tills den har fått en tjockare konsistens. Smaka av med salt och peppar. vila 1 timma. Ta sen och smaka av där efter med nöter och choklad över med persilja
  4. Ta manioka och skala den och dela i några bitar och koka i saltat vatten var försiktig så att den inte kokar sönder.
  5. Stek lammet så att det blir brynt och får lite färg med olja och sen ugnsbaka i 100gradert tills köttet får en inne temperatur på 60 grader smaka av med salt och peppar. Servera med den soltorkade potatisen gryta och ny kokt manioka.
  6. Rekomenadation: Kan kokas samtidigt som manioka. Man kan även använda vilket kött man vill.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept