Peruanska nytolkning av Ceviche

4

Du behöver

  • Tonfisk 200g
  • Rödlök 2 st
  • Peruansk eller spansk chili 1 st
  • Lime 6 st
  • Koriander 100g
  • Fleur de sel salt ½ msk

Tillbehör:

  • Friterade Calamares ringar panerade med Quinoa och potatismjöl samt glaserad sötpotatis
  • Calamares ringar 100g
  • Potatismjöl 50g
  • Quinoa 50g
  • salt
  • Nymalen svartpapper
  • Sötpotatis 200g
  • Ingefära, riven 50g
  • Garnityr:
  • Gurka 1 st
  • Koriander, några kvistar
  • Blad persilja, några kvistar
  • Grässlök

Gör så här

  1. Ta och skär tunna skivor av tonfisk ställ i kylskåp plastad.
  2. Pressa limen i en glasskål blanda med salt och fin hackad koriander lägg in i kylen..
  3. Hacka fina tunna skivor av röd lök ställ i salt vatten och is.
  4. Skär chilin tunna ringar ställ även denna i kyl.
  5. Tillbehör: Panera kalamares ringarna med potatis mjöl och Quinoa och fritera i olja.
  6. Observera att oljan måste vara 165 grader.
  7. Låt torka av på hushålls papper.
  8. Salta och peppra sista innan servering.
  9. Koka sötpotatis hela med skal i vatten. Se till att den är alldente och skalla denna till skär sen några kuber av sött potatisen och smält lite rå socker och chili och glasera lite i stekpannan.
  10. Ta fram den skivade tonfisken från kylen och ta den hackade löken och blanda med koriander lime och fisk. Smaka av med salt och lite ingefära
  11. Garnering: Ta och skiva tunna skivor i längden med skal. Rulla in gurkan placera i mitten. Ta och plocka bladen av blad persilja och Koriandern och några stickor av gräs löken över.
  12. Servera genast det ska max vara 5 minuter gravningen av fisk och lime och lök.
  13. Viktig att fisken är pinfärsk samt också rena ytor används efter som fisken är rå. Samt att det är väldigt fisken är fryst innan. Använd plast skärbrädor och ej trä brädor.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept