Dundee Cake fruktkaka

Dundee Cake fruktkaka
Foto: TV4
Jul

En fruktkaka hör julen till. Börja i god tid, den här kakan behöver vila i två dygn innan den ska skäras upp. Fruktkaka går utmärkt att frysa in.

26 januari 2009
Visa mer
1

Du behöver

  • 175 g smör
  • 1,25 dl socker
  • 5 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1,25 dl malen mandel
  • 1 dl russin
  • 1 dl sköljda och torkade korinter
  • 0,25 dl finhackade syltade apelsinskal
  • 10 kanderade körsbär
  • 0,5 tsk salt
  • rivet skal av 1 apelsin
  • 0,5 dl skållad mandel

Gör så här

  1. Rör smör och socker vitt och pösigt. Vispa äggen kraftigt. Sikta ner bakpulvret i mjölet. Tillsätt ägg och mjöl omväxlande till smeten.
  2. Rör ner den malda mandeln, russin, korinter, syltade apelsinskal, halverade körsbär, rivet apelsinskal och salt. Rör om väl och häll smeten i en smord och bröad bakform.
  3. Skär den skållade och skalade mandeln mitt itu och dekorera smeten med mandeln.
  4. Grädda kakan i 150° ca 1 timme. Låt kakan kallna och vila i minst 2 dygn. Servera den skuren i tunna skivor.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept