Dulce mascarpone med färska bär, lönnsirap och rostade frön

ca 20 m
6
Från Nyhetsmorgon

En krämig och snabbfixad dessert med mascarpone och dulce de leche. Toppa med färska bär och rostade sesam- solros- och pumpafrön. 

Dulce de leche är en kolasås som ofta kan köpas färdig på burk. Om du inte hittar så kan du göra själv: Koka försiktigt en oöppnad burk med sötad kondenserad mjölk i 4 timmar. Burken ska vara täckt med vatten hela tiden. Ta av och låt svalna innan användning.

23 juli 2016
Visa mer
ca 20 m
6

Du behöver

  • 250 g dulce de leche
  • 200 g mascarpone
  • 1 dl grädde
  • ca 300 g färska bär efter smak och tillgång
  • 1 msk sesamfrön
  • 1 msk solrosfrön
  • 1 msk pumpakärnor
  • 7 msk lönnsirap
  • 1 tsk malet kaffe

Gör så här

  1. Blanda dulce de leche och mascarpone till en jämn smet, tillsätt grädden och vispa till ett fluff.
  2. Rosta fröna i en torr panna och när de fått fin färg tillsätt 1 msk lönnsirap. Låt svalna lite innan servering.
  3. Lägg mascarponefluffet på ett fat och toppa med bär, drizzla över lönnsirap, strö över frön och avsluta med lite malet kaffe.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept