Dukes ceviche

1,5 h
1,5 h

Du behöver

  • 150 g lax
  • 150 g hälleflundra
  • 1 kruka koriander
  • 6 lime
  • 1 chili
  • 1 avokado
  • 1,5 klyfta vitlök
  • 1 msk socker
  • salt

Gör så här

  1. Pressa ner saften av limen i en bunke.
  2. Kärna ur chilin och hacka den tillsammans med koriandern och vitlöken. Blanda ner hacket i limen och apelsinen.
  3. Skär fisken i cirka 1 centimeter stora kuber (större kuber behöver längre tid i vätskan).
  4. Lägg ner fisken i bunken tillsammans med den skivade avokadon och smaka av med salt och socker.
  5. Låt stå i kylen i 40 minuter till 1 timme och ta sen fram den igen. Smaka och servera när du tycker fisken är lagom i smak och konsistens (fisken ska vara vit och fast).
  6. Servera gärna cevichen i glas på fot.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept